Bereikbaar van 08:00 tot 15:00 uur
Bel 010 7370049 voor advies en storingen.

Certificeringen

De overheid streeft al jaren naar deskundige specialisten voor de installatiebranche die werkzaamheden mogen verrichten aan gasverbrandingstoestellen. In het bouwbesluit zijn diverse certificeringen en procedures opgenomen die de kwaliteit en veiligheid moeten waarborgen.
In onder andere de certificeringen van VCA* en BRL 6000-25 zijn beoordelingsrichtlijn beschreven waaraan installatiebedrijven en monteurs moeten voldoen als zij willen werken aan gasverbrandingstoestellen, zoals gasketels en rookafvoeren.
Wat houd BRL 6000-25 precies in?
Bij certificeren voor BRL 6000-25 moeten installatiebedrijven hun administratieve en kwalitietsprocessen goed op orde hebben én moeten ze voldoende gekwalificeerd personeel in huis hebben. Dit resulteert in de volgende eisen:
Het bedrijf moeten aantoonbaar over het ‘Bewijs van Vakbekwaamheid’ bezitten. Dit is voor de hele branche geregeld via het samenwerkingsverband Vakmanschap CO.
De medewerkers moeten afzonderlijk gecertificeerd zijn.
Alle werkzaamheden en metingen moeten worden gewaarborgd.
Alle uitgevoerde werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen moeten met gekalibreerde meetinstrumenten worden gecontroleerd volgens een voorgeschreven checklist.
Er moet een kwaliteitshandboek worden bijgehouden waarin de werkwijzen vermeld staat.
De jaarlijkse audit moet met een voldoende afgerond worden.
Installatiebedrijven hadden tot 1januari 2023 de tijd om aan de BRL 6000-25 eisen te voldoen en zich te laten certificeren. Wij kunnen met trots melden dat wij vanaf Januari 2023 in het bezit zijn van zowel de BRL6000-25 als de VCA* certificeringen.
Klik hier voor het BLR6000-25 certificaat
Klik hier voor het VCA* certificaat.
Copyright ©
2024
All Rights Reserved Website & Google optimalisatie